Instagram praktikák

Instagram praktikák

5 tipp, hogyan légy sikeresebb az Instagramon. Apró praktikák, melyek segítenek egyedivé tenni a profilodat, így a felhasználók számára érdekesebb leszel, könnyebbe fognak követni. 

Tedd egyedivé a BIO-dat!

A nevedet egyedivé teheted különféle emojikkal, karakterekkel, így jobban kitűnhetsz a tömegből, felhívja magára a figyelmet már a kereséskor is.

Ehhez az alábbi oldal nagyon jó segítséget ad:

https://coolsymbol.com/lenny-faces-kawaii-dongers-emoticon-text-picture-text.html

A bio-d leírását is extrázd egy kicsit, vagány betűtípusokkal, különböző karakterekkel. Arra azért figyelj oda, hogy olvasható maradjon, illetve a magyar ékezetek miatt azért maradjon egységes a leírás, tehát csak olyan betűtípust alkalmazz, amely kompatibilis az ékezetes betűkkel!

Ehhez a https://igfonts.io/ oldal nyújthat segítséget.

Készíts magadnak egyedi hashtag-et!

Használd ki a hashtag-ban rejlő lehetőségeket, és találj ki magadnak egyedi címkét. Ez lehet a márkaneved, saját neved, vagy ami ezekre utal, és ezt tudatosan használd minden posztodnál.

Kösd össze az Instagram fiókodat más közösségi médiával

A facebookal mindenképp kapcsold össze, így megteremted az átjárhatóságot a két platform között, pár gombnyomással kész is vagy. A facebookon is tüntesd fel az instagram elérhetőségedet, így lehetőséget teremtesz arra, hogy innen is megtaláljanak a követők.

Story használata friss posztnál

Ha posztoltál, azt utána tedd ki story-ban is, hogy lássa a közönséged, mert lehetséges hogy nem sorol előre az Instagram (főleg ha még kisebb követőtáborral rendelkezel). Így jobban fel tudod magadra hívni a figyelmet.

Hogyan? A friss posztodra bökj rá, majd a kép alatti kis felfelé mutató nyilacskára katt, majd választ a „Bejegyzés elhelyezése a történetedben” opciót. Amit javaslok, hogy itt is használj hashtag-eket, jelöld be a helyszínt, tegyél fel kérdést vagy szavaztass, a lényeg, hogy próbáld meg a követőidet cselekvésre bírni. Minél több ilyen dolgot használsz, az Instagram algoritmusa annál jobban fogja szeretni a bejegyzésedet, és annál több felhasználóhoz fog eljutni.

Fontos: Amikor posztolsz, akkor a szövegen és a hashtag-eken kívül add hozzá a helyszínt is, illetve ami a képen szerepel, minden részletet tag-elj be (ki van még a fotón, mi van rajtad, kivel vagy ott, ha a helyszínnek van instagramja azt is tag-eld be), így olyanok is könnyebben rád találhatnak, akik eddig nem ismertek.

Timing – mikor tedd ki a posztod?

Ha több mint 100 követőd van már, akkor az Instagram profilodnál, az  elemzésekben meg tudod nézni, mikor a legaktívabbak a követőid.

Ha még nem értél el 100 követőt, akkor az App Store-ból le tudsz tölteni többféle alkalmazást, melyek a profilod vizsgálata után több időpontot is felajánlanak. A lényeg, hogy lehetőleg akkor tedd ki a posztodat, amikor a legtöbb követődet elérheted. Az egyik ilyen alkalmazás a WhenToPost, itt több tippet is kapsz az optimális időpontról. Ez az alkalmazás több fiókot is kezel, érdemes kipróbálni!

Kövess az alábbi közösségi médiákon:

Tetszik a cikk, megosztom:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: print
Print
Close Menu