Ingyen weboldal – mire kell figyelned?

Ingyen weboldal – mire kell figyelned?

Ingyen weboldal vállalkozásod számára - létezik ilyen?

Rengeteg, és még annál is több ingyenes weboldal készítő lehetőség létezik már, és sokan használják is ezeket. Blogok, személyes weboldalak, webáruházak, üzleti weboldalak készülnek ezeken a platformokon napi szinten. 

De hidd el, az ingyenes holnapok ingyenes domain-nel üzleti célra nem alkalmasak! 

Mindjárt ki is fejtem miért, de annyit még hozzátennék, hogy manapság már semmit sem adnak ingyen! Ha valami ingyenes, az max. annyit jelent hogy nem pénzben fizetsz érte, hanem másban: az adataiddal.

10 ok, amiért nem való üzleti célra az ingyenes weboldal:

Az ingyenes weboldal szolgáltatója csak max. aldomaint fog adni neked, nem lesz saját domained. Ebben az esetben a weboldalad URL-je valami ilyesmi lesz: www.domained.szolgáltató.hu Ez a látogatók szemében valami ilyesmit fog tükrözni: ez a vállalkozás nem engedheti meg magának a pár ezer forintos saját domaint? Komolytalannak látnak, és továbbállnak.

A szolgáltató szerverén nagy eséllyel sok száz weboldal fut egyszerre. és ez az összes weboldalt nagyon belassíthatja. A lassú weboldalt pedig a felhasználók egyszerűen otthagyják, mert nincs türelmük kivárni míg betöltődik. Arról nem is beszélve, hogy ez hátrányosan befolyásolja a keresőoptimalizálást is.

A szolgáltatóknak is meg kell élniük valamiből! Ha Te nem fizetsz a weboldalért, akkor máshonnan fognak bevételhez jutni, jelen esetben a reklámokból. Az oldaladon megjelenő reklámok pedig csak a szolgáltatón múlnak, Te nem tudod befolyásolni. Van egy rossz hírem: rengetegszer előfordul az, hogy pont a vállalkozásod versenytársainak a reklámjait fogod az oldaladon viszontlátni!

A legtöbb ingyenes weboldal szolgáltatás nem újkeletű, így nagy eséllyel nem fog mobilon jól mutatni az oldalad. (Teszteltem, tényleg így van!) A felhasználók több mint 40%-a mobilról netezik, ezeket a látogatókat pedig el fogod veszíteni.

Neked kell összerakni a drága idődben a  weboldaladat, ehhez pedig nem árt jó pár oktató videót is megnézni, hogy megértsd hogyan kell. Ezzel napok fognak elmenni! Nem sokkal inkább a vállalkozásod fejlesztésére kellene koncentrálnod, mert Te ahhoz értesz?  

Nem is a tied, mert nem vetted meg. Tehát a szolgáltató azt csinál vele amit csak akar. Bármikor. Ha úgy adódik, bármikor meg is szűnhet úgy, hogy még egy biztonsági mentéssel sem rendelkezel! Amit eddig tartalmat feltöltöttél a weboldalra, az egyszerűen eltűnik. Gondolom Te sem szeretnéd, hogy egy már működő, jól felépített üzletmenetet egy weboldal szolgáltató csődje magával rántson? 

Elindul a weboldalad, majd később, ahogy növekszik a vállalkozás, bővülnek az igények is. Egy ingyenes weboldal nem tud bővülni, a lehetőségek adottak, azokon változtatni nem tudsz. 

A legtöbb szolgáltatónál az ingyenes weboldal szolgáltatás nem jár semmiféle garanciával, nincs hozzá sem karbantartás, sem támogatás. Adódjon bármiféle probléma, nem lesz aki érdemben segíteni tud, és az eddig befektetett energia elveszhet. 

Ma a legkiemelkedőbb és leghatékonyabb marketingfelület a közösségi média. Ingyenes weboldal szolgáltatás esetén nagy eséllyel nem tudod beilleszteni a felületre a közösségi média oldalaidat. 

Mint már fentebb említettem, a szolgáltatóknak is meg kell élniük valamiből. Például eladhatják az adataidat más cégeknek, akik később mindenféle ajánlattal fognak zaklatni. A felhasználók java el sem olvassa a szolgáltató felhasználási feltételeit, és amikor elfogadják azt, ezzel felhatalmazást adnak az adatokkal való kereskedésre.

Fentiekből remélem Számodra is kiderült már, hogy nem érdemes ezen spórolni, hiszen a pénznél többet is veszthetsz (látogatók, forgalom, megítélés) mint amennyit esetlegesen nyersz egy ingyenes weboldallal.

Ha mégis úgy döntesz, hogy nem szeretnél vesződni a weboldaladdal, és profira bíznád a megépítését, keress meg bizalommal! 🙂

 

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Close Menu