Elkezdjük a közös munkát?

Úgy érzem fontos előre tisztázni pár dolgot, mielőtt belevágunk a közös munkába.övegét

 

Amikor egy szalontulajdonos megkeres azzal, hogy készítsek neki egy weboldalt, akkor az első kérdések egyike minden esetben az, hogy mire van szükségem az ügyféltől, hogy mihamarabb elkészülhessen a mű. 🙂 

Összeszedtem pár dolgot, hogy fel tudj készülni, és mihamarabb indulhasson a közös munka.

 

Mielőtt bármibe is belevágunk, el kell döntened a következőket:

  • elég egy egyszerű bemutatkozó oldal néhány fotóval és az elérhetőségeddel?
  • összetettebb, menüvel rendelkező, több aloldalból álló oldalra van szükséged?
  • szeretnél terméket vagy szolgáltatást online is értékesíteni?
  • szeretnéd ha a vendégeid a weboldalon tudnának időpontot foglalni?

Tehát a legfontosabb kérdés, amire meg kell fogalmaznod a választ: Mi a konkrét célja az oldalnak?

Milyen menüpontokat gondoltál? Lesz-e blog, vagy képgaléria, esetleg időpontkérő űrlap?

Ezek mind nagyon fontos dolgok, mert ezek alapján tudom megtervezni a weboldal struktúráját ( és nem mellékesen a kezdetekkor ezen infók alapján tudok korrekt árajánlatot adni).

Ha ezek megvannak, csak ez után jön a kinézet.

Milyen színek legyenek, milyen legyen a weboldal hangulata?

Itt jön képbe az előzetes kutatás eredménye, ahol megvizsgáljuk, hogy melyek azok a világhálón talált, már működő oldalak, amelyek megtetszettek Neked. Ez alapján tudok pontosabb képet alkotni az igényeidről.

Örülök, ha mint megrendelő, már konkrét elképzeléssel keresel fel, esetleg ár van olyan oldal melyet a neten találtál és tetszik, mert ezek alapján már sokkal könnyebb a dizájnt is megtervezni (színek, hangulat, elrendezés). Ha 4-5 ilyen oldalt tudsz nekem küldeni, sokkal gördülékenyebben és gyorsabban fog menni a tervezés, és Te is olyan oldalt kapsz, ami az elképzeléseidhez a legközelebb áll.

Szöveg és tartalom:
meg kell tervezni, hogy melyik oldalon mi szerepeljen, tehát mi lesz a tartalma. 

Ha nem vagy biztos a dolgodban, természetesen szívesen segítek, egy alapos átbeszélés után elkészítem a menürendszert, tanácsot adok hol milyen szöveget érdemes betenni, amit még el is fognak olvasni a látogatók.

Szöveg és tartalom:

Meg kell tervezni, hogy melyik oldalon mi szerepeljen, tehát mi lesz a tartalma. 

Ha nem vagy biztos a dolgodban, természetesen szívesen segítek, egy alapos átbeszélés után elkészítem a menürendszert, tanácsot adok hol milyen szöveget érdemes betenni, amit még el is fognak olvasni a látogatók. 

Ha nem akarsz a szövegírással vesződni, természetesen ebben is tudok Neked segíteni.

Képek, videók:

A legtutibb a saját képanyag. Soha ne használjunk más oldalakról csak úgy leszedett képeket. (Ha termékeket vagy szolgáltatást árulsz, de nem értesz a fotózáshoz, van fotósunk aki profi képeket tud készíteni az oldaladhoz.) Lehetőleg nagy felbontású képeket készíts, minél többet, én majd kiválogatom melyik illik az oldalhoz.

Természetesen ezeket bármikor le tudjuk cserélni.

Ha nincsenek fotóid, és fotóst sem szeretnél fizetni ezért, akkor tudok a témához illő stock fotókat keresni megfelelő oldalakon. (Ez a termékképekre nem vonatkozik!)  Ezek persze pénzbe kerülnek mivel jogdíjasok, de remek minőségűek, és jogilag is le leszel védve a használatát illetően.
Tárhely és domain név: ha van, remek! Ha nincs, segítek hogy honnan, milyet, mennyiért.

 

Ha szeretnél vállalkozásodnak arculatot is, nyugodtan rám bízhatod, hiszen szorosan együttműködöm egy kiváló grafikus team-el is. Vállaljuk a logó megtervezését, mely híven tükrözni fogja vállalkozásodat. Ez szerepelhet a weboldaladon kívül a névjegykártyádon, hírleveleken, csomagolóanyagokon, szóval mindenféle felületen. Több terv is elkészül, és Te választod ki a Neked leginkább tetszőt. Az arculattervezéshez 100db névjegykártya is tartozik, természetesen kinyomtatva, az előzőleg kiválasztott papírra.

business4beauty.hu-szemelyes-konzultacio

A weboldal elkészítésekor WordPress sablonnal dolgozom, mert sokoldalú és biztonságos, könnyen testre szabható és kezelhető. A WordPress ingyenes, de ez ne tévesszen meg, mert ez az alapmotorra vonatkozik. 

Természetesen az ingyenes alapfunkciókkal is lehet weboldalt készíteni, de a WordPress-ben az a szép, hogy megszámlálhatatlan bővítmény és sablon áll rendelkezésünkre. Ezek segítségével kibővíthető az alaprendszer, és hiper-szuper weboldalakat tudunk kreálni. Én szinte minden esetben prémium sablonokat és bővítményeket használok, hogy a lehető legjobban a Te igényeidre tudjam hangolni a weboldalad. 

Kész vagyunk?

Ha minden adatot a rendelkezésemre bocsájtottál, kezdődhet a munka. Telepítem a WordPress-t a tárhelyedre, és elkezdem a weboldalad formába öntését. Már az elején megosztom Veled a linket, amin keresztül folyamatosan figyelemmel kísérheted az oldalad alakulását. Létrejön a fejléc, a lábléc, a regisztrációs űrlap, az időpontkérő aloldal (ha kértél), beillesztem a közösségi média felületeidet (ha nincs, ebben is szívesen segítek).

Gondoskodom oldalad biztonságáról is, ehhez is prémium bővítményt használva, mely kiszűr mindenféle támadást.

Természetesen megmutatom és betanítom, hogyan tudod kezelni az oldaladat, a későbbiekben hogyan tudsz rá újabb tartalmakat tenni, törölni a régebbi, már nem aktuális adatokat, képeket feltölteni, blogbejegyzést létrehozni. Erről videót is kapsz majd, hogy később bármikor vissza tudd nézni a lépéseket, ha netán elakadsz. Amennyiben nem szeretnél ezekkel foglalkozni, természetesen vállalom az oldalad folyamatos karbantartását is, ezt külön megbeszéljük.

És ha minden kész, örömmel adom át weboldaladat, remélve, hogy sok látogatót fog hozni, és ezzel hozzájárulhatok vállalkozásod nyereségességéhez.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Close Menu