6+1 Instagram tipp az oldalad felturbózásához

6+1 Instagram tipp az oldalad felturbózásához

Ha ezeket betartod, a siker nem marad el!

Kezdhetném statisztikákkal, meg kutatásokkal, de szeretném ha megértenéd az Instagram lényegét, nem akarlak száraz adatokkal untatni. A lényeg az, hogy a Facebook manapság már egyre kevésbé népszerű ( persze még mindig a legnépszerűbb, de ez a szám csökken ), és sokan az Instagramra térnek át a minőségi tartalom miatt. Tehát fogalmazhatok úgy is, hogy a minőségi tartalom vonzza a minőségi felhasználókat.

Az Instagram évek óta dinamikusan növekszik, nagyon jól lehet rajta márkát építeni, mégis még kevesen használják erre. Éppen ezért nagyon jó időben vagy , hogy ezt a remek felületet felfedezd magadnak, és nem utolsó sorban a vállalkozásodnak!

Ha jelen vagy már az Instagrammon, érdemes a meglévő privát fiókodat üzletire módosítani, hiszen így hozzáférsz majd a vállalkozásod növekedését elősegítő funkciókhoz (elemzési adatok arról hogy kik a követőid, mikor vannak online, stb.).

Jöjjenek tehát a tippek

1. Nem mindegy, mikor posztolsz

Ugye üzleti Instagram fiókod van? Ha nem, akkor nosza, csinálj. 🙂 

A privát fiókból is tudsz üzletit varázsolni: kattints a profilodon belül a „Profil módosítása”-ra, itt megtaláljuk a „Váltás professzionális fiókra” szöveget ->katt. Itt kapunk egy kérdést, miszerint melyik illik ránk a legjobban: Művész vagy vállalkozó? Miután eldöntöttük, kattintsunk a szöveg alatti tovább gombra, és kész is vagyunk.

 

Nos, azért érdemes átállítanod a fiókot üzleti profillá, mert kapsz egy csomó plusz lehetőséget, például elemzési adatokat arról, hogy kik a követőid, mikor vannak online, stb. Ez nagyon hasznos, hiszen ha figyeled a statisztikát, látod, hogy a Te követőid mikor aktívak, mely napszakban Instáznak, így már tudod, hogy mikorra kell időzíteni a posztjaidat, hogy minél több elérést érj el.

Figyelem! Az elemzések adataihoz a fiókváltást követő egy héten belül fogsz hozzáférést kapni, tehát nem azonnal! (Ezért is érdemes minél hamarabb létrehozni az üzleti fiókot.)

2. Posztolj rendszeresen!

Ahhoz hogy sikeres legyél, gyakran és rendszeresen kell posztolni, tehát minél többet posztolsz, annál sikeresebb leszel. Hidd el, itt nincs olyan hogy túl sok! Ezek a közösségi média arra lettek kitalálva, hogy az embereket maguk elé vonzzák és ott tartsák, ehhez meg tartalom kell. És ha te sokat posztolsz, az algoritmus Téged fog előre hozni, a Te posztjaidat fogja értékesnek vélni, és minél több embernek megmutatni. Javasolt napi 1-2 poszt.

3. Ügyelj a képek minőségére!

Az Instagram lényege a képek, de a mennyiség ne menjen a minőség rovására! Meg kell találni a középutat. Nem kell stúdió-fotó minőséget produkálni, nagyon jók a mobilos képek, de ügyelj arra, hogy ezek tiszták, élesek, jó minőségűek legyenek.

4. Egységes stílusú legyen a galériád!

A feed, avagy galéria kinézete nagyon fontos. Nem mindegy, hogy a látogató mit gondol a feedünkről.

Ha egységes, összeszedett és stílusos, sokkal könnyebben fognak bekövetni Téged, hiszen a feed szinte hívogatja a követőket. 🙂 Érdemes egy fotószerkesztő alkalmazással (pl. Canva) egységesíteni a képeket, mondjuk egy adott szűrő segítségével, így a képeid egységes színvilága nagyon profi és összeszedett feed-et eredményez.

Lapozgasd a jobb oldali képgalériát, itt pár példát hoztam az egységes, és vonzó feed-re.

Ugye milyen jól néznek ki?

Találj Te is magadnak egy stílust, egy színt, egy effektet, és Neked is lehet ilyen követőcsalogató Insta feed-ed!

Előző
Következő

5. Használd a Story-t

Az Instagram Story annyit jelent, hogy történet.

Ami ezzel kapcsolatban a legfontosabb, hogy csak 24 órán keresztül érhető el, utána eltűnik a követőid elől. (Vannak felhasználók, akik kifejezetten a story-kra vannak ráálva, így nagyobb célközönséget érhetsz el.)

A Story-kat a profilképedre kattintva tudod megjeleníteni, és sok opció közül választhatsz, ezekkel a követőidet aktivitásra is ösztönzöd. Lehet szavaztatni, kérdést feltenni, de rövid videókat is megjeleníthetsz, stb.

A Story készítéséhez koppints rá a profilképedre, majd előjön a videofelvétel. Kezdődhet a forgatás. :)Ha nem videót szeretnél, akkor a képernyő bal alsó sarkában ott a galéria, azt megnyitva ki tudod választani melyik képet szeretnéd használni. Ha ez megvan, akkor a képernyő tetején lévő ikonokkal tudod egyedivé varázsolni a képedet.

Próbálgasd végig, rengeteg ötletet fogsz találni! Jó szórakozás ez, és a követőid is imádni fogják!

6. Időzítsd a posztjaidat!

Tudom, tudom…. Időrablónak érzed a posztolgatást, főleg ha ötleted sincs miről posztolj. De nyugi, ebben is segítek, de picit később…

Korábban nem lehetett az Instagramon posztokat időzíteni úgy mint a Facebookon, de mára szerencsére rendelkezésünkre áll pár olyan applikáció, mely ezt lehetővé teszi. (Az Instagram felületén közvetlenül ez még nem lehetséges.) 

Az egyik legjobb app, amit én is használok az a Later.com. Ez egy szuper eszköz, és nem csak az Instagramot de a Facebook és Pinterest fiókodat is tudod vele kezelni. Fogok egy videót csinálni ennek a felületnek a kezeléséről, amiben bemutatom a Later lehetőségeit. De addig is töltsd le nyugodtan, próbálgasd, nem bonyolult megérteni a működését. 

Egy fiók kezelése ráadásul ingyenes.

later

És a ráadás tanács, ami talán az egyik legfontosabb is egyben:

+1. Tartsd a kapcsolatot a követőiddel!

Ha sikeres szeretnél lenni az Instagramon, akkor mindenképp „ápolni” kell a kapcsolatokat. 

Nem elég sok követőt szerezni, hanem a követett emberek posztjait rendszeresen lájkolni kell. Pár hozzászólást is írj posztokhoz, mert ez az a tevékenység amitől az Instagram úgy látja, hogy valós a profilod. 

Sokan csak a követőszerzésre helyezik a hangsúlyt, és nem „használják” az Instagramot ebben az aspektusban Ez nagy hiba, mert az algoritmus az ő posztjaikat sokkal kevéssé fogja értékesnek tekinteni, és a követőik alig fogják látni.

Érdemes napi 10 percet erre szánnod, hogy mondjuk este a tv előtt végigpörgeted a hírfolyamot, belájkolsz pár posztot, hozzászólsz olyan posztokhoz ami számodra tényleg érdekes. Vagy ha nem időzítve hanem manuálisan posztolsz, akkor posztolás után tedd meg ugyanezt.

Hidd el, a profilod meg fogja hálálni ezt a törődést!

Nagyon remélem, hogy hasznosnak találtad a fenti tippeket, és ha nem is az összeset, de valamennyit Te is tudsz hasznosítani. Hidd el, megéri foglalkozni a közösségi média felületekkel, rengeteg látogatót lehet elérni, akik később a vendégeid/ügyfeleid lesznek. 

Ha szeretnél még hasonló ötleteket, tippeket olvasni tőlem, kérlek lájkold a Facebook oldalamat, és/vagy kövess be Instagramon. Az újabb blogposztok mindíg felkerülnek ezekre a felületekre is!

Sikeres vállalkozást, sikeres Instázást! 🙂

 

Kövess az alábbi közösségi médiákon:

Tetszik a cikk, megosztom:

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: print
Print
Close Menu